Multatuli

Op 6 oktober 2020 was de feestelijke viering van 200 jaar Multatuli in De Ark in Reeuwijk. Een eerder geplande viering kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Deze aangepaste viering werd een mooie en boeiende avond.
Truus Bakker van de Protestantse gemeente De Ark opende de avond en vertelde over de band tussen De Ark en Fairtrade. Een en ander komt voort uit eerbied voor de schepping en de natuur. Zij vertelde ook wat de thema’s zijn die er voor zullen zorgen dat De Ark een Groene Kerk zal zijn, waaronder ‘bewust inkopen doen’.

Interview met Eduard Douwes Dekker Multatuli

Roelof Schut van Theatergroep Maskerade hield een interview met ‘de schrijver van Multatuli’ aan de hand van filmfragmenten. De toeschouwers brachten zo een bezoek aan het Multatuli museum. Belangrijke uitspraak van de schrijver is: “Ik wil gelezen worden”.

Fairtrade Bodegraven Reeuwijk

De theatervoorstelling 

Roelof Schut legde uit hoe de theatervoorstelling 2 jaar geleden tot stand is gekomen. De theatervoorstelling beeldt het verhaal van Max Havelaar uit. Het hoofdthema is uitbuiting van ‘de gewone man’ op Java.
Weiny Verveer en Punny Vonk lieten ook nog Indische kinderspelletjes zien.

Gesprek met wethouder duurzaamheid Kees Oskam

Marlou Min, voorzitter van Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk, interviewde wethouder Kees Oskam. Ze spraken over het Max Havelaar keurmerk, gedachteloos inkopen doen en of er in Nederland sprake is van uitbuiting. De wethouder vertelde aan de aanwezigen wat er in het gemeentehuis zoal gedaan wordt om ‘het goede voorbeeld te geven’ op het gebied van Fairtrade en duurzaamheid.

Werkgroep Fairtrade Bodegraven Reeuwijk

Esther v.d. Bor gaf de plannen van de werkgroep en Stichting Fairtrade weer voor de 2de Fairtrade week dit jaar (24 oktober – 1 november 2020).

Al met al was het een boeiende avond.

Doe ook mee!

Wilt u meer informatie over Fairtrade Bodegraven Reeuwijk? Stuur ons een bericht we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Samen voor een eerlijke handel, samen Fairtrade.