Iedereen kan Fairtrade ondernemen. Bij Optiek Kijk de Kruif is de eigenaar, Maarten de Kruif, uit volle overtuiging bewust bezig met Fairtrade. 

Een bril voor u, een bril voor een ander

De brillen en lenzen die hij verkoopt worden bij verschillende producenten ingekocht. Veel veel brillen komen va  MODO. Een brillenproducent die verder gaat met het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor iedere bril die wordt verkocht, word ook één bril weggegeven aan mensen in India die zelf niet te financiële middelen hebben om een bril aan te schaffen. Zo krijgen ook zij  goed zicht. Er worden 200.000 brillen per jaar weg gegeven.

Bij de overige merken brillen let Maarten vooral op de aard van de gebruikte materialen. Bij voorkeur zijn ze gemaakt in Europa met goede arbeidsomstandigheden. Natuurlijk is de kwaliteit van de brillen het allerbelangrijkste en zo vallen sommige natuurlijke materialen (nu nog) af in de selectie. 

Recyclens

Een bijzonder programma waar Maarten de Kruif aan meedoet, is het recyclens programma van Bausch & Lomb. Een wereldmerk dat lenzen en de verpakkingsmaterialen van lenzen recyclet. Plastic krijgt een tweede leven en zo draag je actief bij aan een mooiere wereld.

Fairtrade koffie

In de winkel krijgt u tijdens uw bezoek een kopje koffie of thee van het merk Puro. Ingekocht via de firma Mico, dat volledig Faitrade plús CO2 neutraal is. Om de CO2 uitstoot van het transport te compenseren worden er bomen geplant. De opticien aan de Miereakker straalt dan ook uit dat mooi en goede kwaliteit heel goed samengaat met eerlijk en bewust.