Geen contact-activiteiten tijdens fairtradeweek

De landelijke organisatie Fairtrade gemeenten organiseert twee keer per jaar een Fairtrade week. 
De eerste van dit jaar zou gehouden worden van 2 tot en met 10 mei 2020. 
Voor onze gemeente Bodegraven-Reeuwijk kozen wij het thema “Moederdag”. Wethouder Robèrt Smits zou weer bij een aantal nieuwe bedrijven langs gaan. Juist uit branches waar Moederdag extra aandacht krijgt. 

Wij zeggen alle contact-activiteiten af vanwege de huidige Corona gerelateerde maatregelen. 

Ook regelen we deze keer geen advertentiepagina in de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk. In deze uitzonderlijke periode van stilstaan van het gemeenschappelijke leven, de beperkte verkoop of zelfs stilvallende bedrijfsvoering hebben alle winkeliers en veel bedrijven en organisaties het immers zwaar en zijn bezig met andere zaken dan adverteren. 

Wat we wel doen = Dubbel goed: Lokaal + fairtrade!

We geven veel aandacht aan fairtrade via kranten, Facebook, website, banners en vlaggen. 
Daar zetten we in op solidariteit wereldwijd. Lokale ondernemers hebben het zwaar. Het is mooi om te zien hoe initiatieven overal in het land ontstaan om elkaar te steunen. Maar (veelal kleinere) ondernemers en boeren in het buitenland hebben net zo goed onzekere tijden. Over het algemeen hebben zij vrijwel geen sociaal vangnet. 
Wij roepen de inwoners van onze woonkernen op: “Maak uw Moederdag boodschappen dubbel-goed: koop lokaal uw fairtrade producten. Juist nu!”
In de krant plaatsen wij wel een interview met de 4 winkels die in de oorspronkelijke plannen bezocht zouden worden door de wethouder. 

Oproep aan u

Op de lijst van fairtraders in Bodegraven-Reeuwijk staan nu 66 deelnemers. Ook hebben we veel volgers op Facebook. Wij zouden het geweldig vinden wanneer u onze berichten op Facebook liket en doorstuurt. Zo bereiken we veel meer mensen. 
De verkoop van fairtrade producten kan stijgen, het aantal deelnemers kan groeien. Vraag en aanbod zijn beide nodig voor een groter aandeel van fairtrade in denken en doen. 

Afbeelding met teken, spel  Automatisch gegenereerde beschrijving

Fairtrade sticker

Wilt u als bedrijf, onderneming of vereniging ook uw eigen zichtbaarheid met deze sticker vergroten, dan organiseren wij een speciaal evenement daarvoor.