In de Fairtradeweek zijn de eerste resultaten bekend gemaakt van een meting naar Fairtradeproducten in de economie van Bodegraven-Reeuwijk.
In de Fairtradeweek van 29 oktober t/m 5 november 2016 zijn de eerste resultaten bekend gemaakt van een meting naar Fairtradeproducten in de economie van Bodegraven-Reeuwijk.

Daaruit blijkt dat onze gemeente behoorlijk goed op weg is om Fairtradegemeente te worden. Zo telt het aanbod van winkels, waaronder zes supermarkten in de gemeente, een voldoende aanbod Fairtradeproducten en wordt op verschillende plaatsen Fairtradekoffie geschonken, zoals bijvoorbeeld in het gemeentehuis.

Bodegraven-Reeuwijk wil Fairtrade Gemeente worden. In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven, verenigingen en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel. Producten met het label Fairtrade worden intensief gecontroleerd op duurzame productie en sociaal aanvaardbare arbeidsomstandigheden. In een Fairtrade Gemeente maken producten met dit label een herkenbaar aandeel uit van de verhandelde en geconsumeerde producten. Een groter aanbod en gebruik van deze producten is doel van de campagne. Eerlijke handel draagt bij aan een sociaal- en ecologisch betere wereld.

Voor het stimuleren van de verkoop en het gebruik van Fairtradeproducten is op 14 mei j.l. de Werkgroep Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk van start gegaan (foto). Voorzitter van de werkgroep is Esther van den Bor. Ambassadeurs voor Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk zijn duurzaamheidwethouder wethouder Kees Oskam en supermarktondernemer Jim Koster.

Naast inventariseren van het aanbod aan Fairtradeproducten ontwikkelt de werkgroep activiteiten om Fairtrade in Bodegraven-Reeuwijk te bevorderen. De werkgroep bestaat uit betrokken vrijwilligers die willen bijdragen aan een duurzamer wereld.

[bron: Bodegraven-reeuwijkwerkt.nl]