De voorjaarseditie van de Fairtrade Week in 2019 is van 4 tot en met 12 mei. De internationale World Fair Trade Day is op zaterdag 11 mei 2019. Het thema dit jaar is: Gaan met die banaan!

Wij staan voor Fairtrade!

In de Fairtrade Week zetten winkels, bedrijven, wereldwinkels en Fairtrade Gemeenten zich wereldwijd in voor fairtrade producten en producenten. Ook in Bodegraven Reeuwijk is extra aandacht voor en door ondernemers die Fairtrade producten gebruiken of verkopen.

Fairtradeweek 2019 in Bodegraven Reeuwijk

Naast aandacht voor eerlijke bananen, willen we ook aandacht voor de zichtbaarheid van ondernemers en organisaties die Fairtrade zijn. In de lokale krant ‘Kijk op Bodegraven Reeuwijk’ van 2 mei staat een pagina met onze Fairtrade koplopers. Ook kunt u een column over Fairtrade en onze gemeente lezen, geschreven door wethouder Smits.

Koplopers

Wethouder Robèrt Smits, gaat langs bij diverse ondernemers om te horen waarom ze Fairtrade zijn, wat hun obstakels zijn maar ook waar hun passie ligt om koploper te zijn. Hij zal aan iedere ondernemer een Fairtradesticker uitreiken. Zo zijn ze goed zichtbaar. Ook een Fairtradebedrijf worden? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Neem contact met ons op en we vertellen u er alles over. Doe mee!

Volg ons ook op Facebook en lees mee over de Fairtradeweek in Bodegraven Reeuwijk. We delen ook elke dag een recept met Fairtrade bananen.

Gaan met die banaan!

Doe mee met de foto-win-actie van Fairtrade gemeenten. Maak van 4 tot en met 12 mei 2019 foto’s die te maken hebben met bananen. Stuur ze een foto van jouw baksel of creatie (voor of na bewerking) en wie weet maak jij kans op één van de leuke prijzen. Wees vooral creatief. Een versierde banaan is ook inspirerend. Zolang ie maar fairtrade is.

Deze actie is ook superleuk voor scholen, winkels en restaurants.
Doe mee! Zet je foto ook op je Twitter-account, Facebook- of Instagram-pagina. Geen sociale media account? Mail dan jouw foto naar info@fairtradegemeenten.nl

Vergeet vooral niet de volgende hashtags te gebruiken deze Fairtrade Week:
#Gaanmetdiebanaan #fairtradegemeente #ikwil100%fairtradebananen

PLUS verkoopt 100% Fairtrade bananen

Wist u dat de PLUS supermarkten alleen maar Fairtrade bananen verkopen? Dat is een speciale vermelding waard, vinden wij. Donderdag 9 mei 2019 krijgt elke klant bij supermarkt PLUS Hoogendoorn in Waarder een eerlijke banaan uitgereikt met informatie over Fairtrade bananen en een heerlijk recept met banaan. 

Fairtrade? Laat jezelf zien!


De werkgroep Fairtrade Bodegraven Reeuwijk roept bedrijven en organisaties op om zich te laten zien en horen. Samen staan we immers sterk om eerlijke prijzen mogelijk te maken! 
Meld je aan via info@fairtradebodegravenreeuwijk.nl. Maak Fairtrade vanzelfsprekend!

Wil je in de werkgroep mee werken: graag!