De fairtradeweek is gestart. Van 6-13 mei wordt extra aandacht gegeven aan eerlijke handel en solidariteit met producenten in derde wereld landen.
Landelijk wordt er veel reclame gemaakt voor de vele mooie producten die extra voordelig worden aangeboden. Maar ook in onze gemeente zijn er speciale aanbiedingen en advertenties van de koplopers. Kijk daarvoor in de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk editie van 25 april.
Maak kans op een prijs en doe mee aan de landelijke acties op facebook en twitter. Met een leuke foto met het cijfer 4 erin en de hashtag # support4fairness kun je wat winnen en geef je fairtrade weer meer aandacht. Volg ons als lokale groep ook op  facebook.

In deze dagen wordt ook de stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk opgericht. Marlou Min (voorzitter), Lisbeth Hertogh (secretaris) en Dick Hoogendoorn (penningmeester) zijn de bestuursleden. Zij zetten hun eigen passie en hun eigen netwerk in om een lange termijn-actieplan uit te werken, zodat fairtrade bij ondernemers en burgers vanzelfsprekend wordt. Fairtrade is een van de manieren om bij te dragen aan een duurzame gemeenschap en wordt genoemd als een van de vijf manieren om de klimaatverandering te beperken. Landelijk en wereldwijd nemen ondernemers hun verantwoordelijkheid en gaan aan de slag met allerlei vormen van eerlijke handel, eerlijke producten en eerlijke beloning. Vooral omdat er kansen liggen. Voor de consumenten is het fijn om te merken dat de keuze in (h)eerlijke producten in onze omgeving ook toeneemt. Lekker en vaak niet eens duurder dan de gangbare producten.
De werkgroep blijft de dagelijkse klussen uitvoeren zoals de telling bij de supermarkten en het uitwerken van de plannen voor de fairtradeweek in het najaar.

  Fairtrade Gemeente