PLUS

Supermarktorganisatie PLUS draagt, met bijna 1,5 miljoen dollar aan Fairtradepremie, onder andere bij aan landbouwtrainingen, de bouw van scholen, betere huisvesting en milieubeschermingsprojecten.

Fairtrade, waarbij het belang van een fatsoenlijk inkomen voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden centraal staat, staat bij PLUS hoog in het vaandel. De supermarktorganisatie wil met het maken van duurzame keuzes een voorbeeld zijn voor andere supermarkten. Zo heeft PLUS van alle Nederlandse supermarkten de meeste Fairtrade gecertificeerde huismerkproducten. Zelfs zo veel, dat de premie op deze producten over 2018 uitkomt op 1.451.778 US dollar – een groei van 11 procent ten opzichte van 2017 en de hoogste Fairtrade premie van alle supermarkten in Nederland. Deze Fairtrade premie wordt onder andere gebruikt voor aanschaf van landbouwmaterialen, medische voorzieningen en verbetering van scholen en huisvesting. Consumenten betalen hiervoor geen hogere prijs; de premie wordt betaald door PLUS. Lees verder >>

(Bron: www.duurzaam-ondernemen.nl)

VERSTEGEN EN COOP

De eerste nootmuskaat van Verstegen uit transparante keten is geoogst voor Coop. Verstegen Spices & Sauces wil door middel van blockchain inzichtelijk maken of nootmuskaatboeren een leefbaar inkomen ontvangen. Consumenten kunnen in een applicatie het mogelijke verschil zien tussen de prijs die boeren momenteel voor hun nootmuskaat ontvangen en de prijs die zij moeten krijgen om tot een leefbaar inkomen te komen. Vanaf mei 2019 is de nootmuskaat te koop bij supermarktketen Coop.

Verstegen wil investeren in een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem, met transparante en korte ketens. Met behulp van de blockchaintechnologie werkt Verstegen aan een transparante nootmuskaatketen en wordt elke stap tussen boer en bord vastgelegd. Het doel van blockchain is onder andere om de positie van de boer te verbeteren, het ondernemerschap van de boer te stimuleren en zo te werken aan een toekomstbestendige keten. Klik hier om het hele artikel te lezen.

(Bron: www.duurzaam-ondernemen.nl)