Tijdens de afgelopen fairtradeweek (26 oktober t/m 3 november 2019) overhandigden Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk en wethouder Robèrt Smits de sticker ‘Fairtradebedrijf’ aan Tech Data Nederland.

Fairtrade past goed in het vernieuwende bedrijfsconcept van de leverancier van informatieapparatuur en software, dat het hoofdkantoor van de Nederlandse tak in Bodegraven heeft staan.

Nieuw beleid

De sticker werd in ontvangst genomen door hr-professional Jolanda Peters, catering chef Marcel van Laere en programmamanager ‘Well at work’ Sandra Verwoerd. Deze drie medewerkers geven bij Tech Data vorm aan een nieuw beleid voor het personeel, dat bestaat uit aandacht voor gezond werken, aandacht voor gezond eten en aandacht voor duurzaam omgaan met de omgeving. Lunchwandelen is een van onderdelen daarvan.

Jolanda en Sandra geven bijna dagelijks het goede voorbeeld met wandelingen door – onder meer – het Limespark. Tijdens een van deze wandelingen kwamen zij uit bij de Hortus Populus aan de rand van de wijk Weideveld. In deze biologische groenten producerende tuin kwamen zij in gesprek met Esther van den Bor, voortrekker van – onder meer – Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk.

Fairtradeproducten in bedrijfsrestaurant

Fairtrade bleek goed in de plannen van het bedrijf te passen en daarvan is direct werk gemaakt. Marcel is druk bezig het assortiment in het bedrijfsrestaurant aan te passen met fairtradeproducten. De koffie in de machines wordt binnenkort vervangen door bonen met het fairtradelabel en met de feestdagen ontvangen de medewerkers van de vestigingen in Nederland een passende fairtrade attentie. Alle reden om Tech Data een raamsticker fairtradebedrijf te overhandigen.

Ook Fairtradebedrijf worden?

DOE MEE!