Fairtrade Bodegraven Reeuwijk groeit. Vier nieuwe deelnemers vertellen waarom zij kiezen voor fairtrade en verantwoord ondernemen.  De oproep om juist nu lokaal en fairtrade te combineren in de aankopen voor Moederdag is voor hen een reden om te vertellen waarom zij keuzes maken die bijdragen aan een bewustere en meer duurzame wereld. 

Pura Salon

Marja van der Linden van Pura Salon in het winkelcentrum Vromade vindt dat de toekomst iets is waar we gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn. Een groen imago waarbij duurzame, ecologische producten van hoge kwaliteit gebruikt worden bij de  verzorging van hun klanten. “Dat is belangrijk en wellicht is nu het moment om die keuzes voortaan allemaal te maken. We moeten resetten”, zegt ze.

Lees verder

Alice haar- en huidverzorging

Alice Kersbergen vult aan: ”We hebben een andere manier van denken nodig en moeten bewuster omgaan met kleding, voedsel en spullen”. Ook zij kiest voor duurzame kwaliteit van haar- en huidverzorgingsmiddelen. De gezondheid van de mensen en van de natuur zijn daarbij gebaat. Je kunt op zoveel verschillende manieren bijdragen aan een gezondere aarde met minder afval en minder schadelijke stoffen. 

Lees verder

Punt Komma

Renske van Dam van Punt Komma stelt dat mensen bewuster worden gemaakt door bijvoorbeeld de kleding die ze kopen. Kies je voor goede, duurzame kleren met een eerlijke prijs, of kies je voor goedkope kleding, die onder andere werk omstandigheden zijn gemaakt? Hoe de leveranciers werken en omgaan met verduurzaming betrekt Renske in haar keuze voor de bedrijfsvoering. Transparantie door te laten zien op welke manier in de hele keten, van grondstof tot kledingstuk, omgegaan wordt met mensen en materialen. Maar ook welke stappen ondernomen worden, om dit nog beter te maken. “Dat bepaalt mede of we klant blijven bij een kledingmerk. We geven deze bewustwording door aan onze klanten. Ons motto is: Er is geen planeet B.”

Lees verder

IFY!

Esther van Eijk van IFY! aan de Prins Hendrikstraat verkoopt bloemen en interieurartikelen. Zo veel mogelijk fairtrade, maar ook gemaakt door bijzondere producenten met wie ze langdurige relaties heeft. Ze heeft zelfs niveau zilver van de Barometer Duurzame bloemist! Verantwoord, zorgzaam en werkend met bijzondere materialen. “Je hoeft niet veel te kopen, maar laat het vooral mooi zijn, van een goede kwaliteit en voor een eerlijke prijs. Dan heeft het dubbele waarde, voor jezelf én voor degene die het gemaakt heeft. Zorgen voor je omgeving is goed voor bloemen en mensen.”

Lees verder

Juist nu

Allen ondersteunen de oproep om juist in deze moeilijke coronatijd de ondernemers die eenzelfde toekomstbeeld hebben – namelijk duurzaam en eerlijk – over en weer te helpen en te steunen. Ook stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk roept iedereen op om juist rond Moederdag fairtrade bij deze koplopers te kopen. Dan ben je dubbel goed bezig.

Meedoen?

Stuur een bericht naar de werkgroep Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk en we nemen contact met u op.

wij doen mee